Misja fundacji

Co i dla kogo robimy?

Powołaliśmy naszą fundację, by otaczać chore i niepełnosprawne dzieci i dorosłych (niepełnosprawność ruchowa lub intelektualna) opieką, a także by wspierać placówki: lecznicze, opiekuńcze, wychowawcze i hospicyjne w Wielkopolsce. Podstawowym celem fundacji jest niesienie pomocy (poprzez finansowe wsparcie) w zakupie sprzętu rehabilitacyjnego.

Celem fundacji jest sprawienie, by osoby niepełnosprawne, w każdym wieku, znalazły powody do optymistycznego patrzenia w przyszłość. Chcemy pomagać w przywracaniu zdrowia poprzez finansowanie zajęć rehabilitacyjnych, przywracać do życia w społeczeństwie osoby po wypadkach, oferując edukację pozwalającą na zdobycie nowych kwalifikacji.

Misją fundacji jest:

• działalność na rzecz dzieci oraz osób niepełnosprawnych, niesienie im pomocy finansowej i organizacja specjalistycznego leczenia,
  • działalność w zakresie organizowania rehabilitacji osób niepełnosprawnych, dzieci i młodzieży,
  • wspieranie terapii specjalistycznych i wspomaganie rozwoju osób niepełnosprawnych, dorosłych, dzieci i młodzieży poprzez alpakoterapię, hipoterapię i inne,
  • finansowanie i organizowanie zakupu leków i sprzętu rehabilitacyjnego dla osób niepełnosprawnych i osób starszych.

Naszym celem i marzeniem jest stworzenie Centrum Rehabilitacji dla osób potrzebujących. By było to miejsce spotkań, wymiany doświadczeń, wykładów mających na celu ponowną adaptację w społeczeństwie, podnoszenie umiejętności czy kwalifikacji dla osób z niepełnosprawnością oraz osób starszych.

Zachęcamy do włączenia się w nasze dzieło pomocy.

Wesprzyj naszych podopiecznych

Przekaż darowiznę

Zgłoś podopiecznego

Przyjmujemy pod opiekę osoby niepełnosprawne z woj. wielkopolskiego